Waarom?

Waarom doen we het?

Clowns for Life brengt een lach naar kinderen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en weeskinderen in Roemeense tehuizen. Hiermee dragen we bij aan een beetje meer geluk en vreugde in het leven van deze kinderen.
We doen dit werk omdat we hebben gezien en gevoeld dat we kinderen, die het zo hard nodig hebben, echt even gelukkig kunnen maken. We hebben in al die jaren al zoveel kleine wondertjes gezien en gevoeld….

Het begin

Eind 2006 heeft onze oprichtster, Monique Krekels, definitief vorm gegeven aan haar idee om als clown te gaan spelen voor kinderen in de kindertehuizen in Roemenië.

Samenwerking

In Roemenië werken wij samen met de officiële Child Protection Centers (de Roemeense kinderbescherming). Samen met deze organisaties plannen we onze reizen naar Roemenië en bepalen we welke tehuizen we bezoeken.

Onze activiteiten

De kinderen waarvoor onze professioneel opgeleide clowns spelen zijn kinderen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Maar al te vaak zijn het weeskinderen waarbij het tehuis hun “thuis” is. Ze krijgen liefdevolle verzorging van het personeel maar er is vaak te weinig tijd voor het kind. Vaak kunnen kinderen niet echt kind zijn.
De activiteiten van onze clowns hebben als doel om de kinderen iets te geven wat ze vaak nog nooit of nauwelijks hebben gevoeld: écht contact, plezier, genegenheid, afleiding en….. een lach.

Maar we doen nog meer.

Ook geven wij, op hun eigen verzoek, trainingen aan het personeel van de tehuizen; hiervoor hebben wij de training “Contact & Joy” ontwikkeld. Het doel van deze training is om verzorgers, managers, fysiotherapeuten, psychologen en kinderbescherming van de te bezoeken instellingen spelplezier te laten ervaren. Dit middels spelvormen die contact en plezier als basis hebben. Dit opent en verbindt waardoor contact maken met de kinderen in deze instellingen vanuit een ander bewustzijn kan plaatsvinden.

Reacties

reacties